WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Sürgülü Kapı Ölçüleri

Sürgülü kapı ölçüleri yapılırken hassasiyet gereklidir. Bu kapılar, soğuk hava deposu için sipariş edilen kapılardır. Dünya çapında sürgülü kapı modelleri için standart bir ölçü yoktur. Kapı ölçülerinin minimum ve maksimum standartları vardır. Bunlar:

1 - Minimum: 100 cm genişlik * 100 cm yükseklik * 80 mm kalınlık (kanat ölçüsü)

2 - Maksimum: 300 cm genişlik * 500 cm yükseklik * 80 mm kalınlık (kanat ölçüsü)

3 - Maksimum: 500 cm genişlik * 300 cm yükseklik * 80 mm kalınlık (kanat ölçüsü)

Ayrıca maksimum kapı boyutu uluslararası ulaşım standartlarını dikkate alınabilmektedir. Böylece saha uygulamasının yapılacağı alanda istenilen ölçülerde ölçülebilir. Ayrıca açık konteyner ve tır taşımacılığında maksimum boyut arttırılabilir.

Sürgülü Kapı Ölçüleri ve Teknik Özellikleri

Sürgülü kapı ölçüleri ve teknik özellikleri bakımından birbirinden farklılık gösterir. Ancak genel bir teknikle aşağıdaki şekildedir:,

1 - Kapının oda sıcaklık aralığı: eksi – 50 °C / artı 80 °C

2 - Kapı tipi: sürgülü (yan itmeli) kapı

3 - Kapı gövdesi (kanat) kalınlığı: 80mm/opsiyonel 100mm

4 - Kapı (kanat) paneli özellikleri: Kapı paneli 100-200 µ mikron çizilmelere karşı yüzey koruma bandına sahiptir. 0,50 mm x 0,70 mm (minimum) En 10142'ye göre sıcak daldırma galvanizli bobin kaplı boyalı çelik

      1 - Kapı (kanat) saç kalitesi: dx51d+z-in EN 10327-standart

      2 - Kapı gövdesi (kanat) yalıtım performansı: poliol + izosiyanat = poliüretan

      3 - İzolasyon yoğunluğu: 40 – 45 kg/m3 – EN 1602 standardında

      4 - Termal iletkenlik: λ = 0.022 W/mK – EN 13162

      5 - Yangın sınıfı: PUR-B-s1, d0 EN 13501-1 / PIR B-s1, d0 EN 13501-1 (opsiyonel)

      6 - Kapı (kanat) renk çeşidi: Standart modelde Ral 9002-PVdF farklı renklerde mevcuttur. (Poliviniliden florür) boyalı galvaniz sac.

Teknik Özellikler ve Açıklamaları

Kapı yalıtım contası: Epdm ve Pvc ile çift yoğunluklu bileşenlerin bir kombinasyonu. –65°C ile +150°C arasındaki termal sıcaklık aralığı için uygundur. Gıda ve yaşam alanlarında kullanıldığı için 21.CFR 177.2600 spesifikasyonlarını ve kalite standartlarını karşılamaktadır. Contanın içindeki U şeklindeki polyamid destek sayesinde dünyada ilk kullanımdır. Conta kapı kasasına tamamen bastırılır. Bu sistem sayesinde conta %100 sızdırmazlık sağlar.

Kapı kanadı (gövde) çerçevesi: DIN 50049-2.2. / EN 10204-3.1.B standardında eloksallı alüminyum profiller. Kapının kullanım birimine göre dünyada bir ilk olan polyamid ısı köprülü veya poliamid ısı köprüsüz çerçeve kullanmaktayız. Bu sistem sayesinde ısıtıcılı kapı kapatılsa bile 100 kapılık bir donma yüzdesi kapı çevresinde buzun hareket etmesini önleyecektir.

1 - Kapı dış kolu: Kapının dış kısmında kapıyı kolayca açıp kapatabilen, kapı kolunu sonuna kadar açabilen ve

2 - Tutma çekme yöntemi olan iki çeşit kanat (gövde) vardır. Kapının boyutuna ve müşteri isteklerine göre aynı anda veya ayrı ayrı kullanılabilir.

 

Ayrıca;

1 - Büyük açma kolu alüminyum ve krom paslanmaz çelikten yapılmıştır.

2 -Tutma çekme kolu PA 6.6 (poliamid 6.6) %30 GF standardına göre üretilmektedir.

İç kapı kolu: Kapı açma kolunda floresan (parlak) PVC gövde ve karanlık bir odada kolay dikkat ve kolay çıkış için alüminyum kulplu iç kol bulunmaktadır. Kapının ölçüsüne göre iki kol uygulaması yapılır.

Kapı üst ray (sürgü) sistemi: Kapının kolay açılıp kapanmasını sağlamak için alüminyum üst ray sistemi bulunmaktadır. Dünya çapında Almanya ve İtalya'daki birçok firmanın yanı sıra Türkiye'de de tek ters ray sistemi ile kullanılan kapılar üretilir. Ters ray sistemi kurulumu kolay olsa da asıl amacı iş güvenliği yönetmelikleri açısından dünya çapında %100 kabul görmektir. Bu sistem sayesinde herhangi bir darbe veya yanlış kullanımdan dolayı kapı insanların üzerine düşmeyecektir. Kayar kapı üzerindeki ray sistemi DIN 50049-2.2./EN 10204-3.1.B'ye uygun eloksallı alüminyum profillerden oluşmaktadır. Üst ray sistemindeki alüminyum oluk ve derin PVC oluklu yuva sayesinde kapı kapatıldığında zemindeki alt sızdırmazlık çıtasını bastıran özel bir sisteme sahiptir. Ayrıca kapının yan ve üst sızdırmazlık çıtaları preslenebilmektedir.

Kapı üst rayı (sürgü) durdurucu (stopları): Kapının üst raydan düşmesini önlemek için kapının başında ve sonunda L kapı durdurucuları bulunmaktadır. DIN 50049-2.2./EN 10204-3.1.B standartlarına uygun alüminyum profillerden yapılmıştır. Gürültü ve hızı azaltmak için üzerlerinde kauçuk tıpa bulunmaktadır.

Kapı üst ray destek makarası: ZnAl27Cu2 kalite, EN 12844 standardı, küresel ağır sanayi tarafından kullanılan Zamak 27 malzemesi kullanılarak, çift sıra çelik bilyalı rulmanlar ile birlikte üst makara desteği kullanılmaktadır. Dünya çapında plastik malzemeden yapılmış taşıyıcı sistemler kullanılsa da kapılarımızda çelik rulman, zamak 27 nervür ve DIN 50049-2.2 kullanılmaktadır.

Alüminyum eloksallı parçalardan oluşan ters çevirme sisteminin üst ray tekerleği EN 10204-3.1.B standardına uygundur. Kapı destek teker sistemi üzerinde bulunan yukarı aşağı ayar sistemi sayesinde kapı montaj ünitesini ve zemindeki düzensizlikleri ayarlamak için bu sistemi kullanabilir ve kapınızın tamamen yalıtılmasını sağlayabilirsiniz. Tüm işlemi tamamladıktan sonra üzerine PVC kapak takarak tasarımı sağlayabilirsiniz. Mükemmel akustiği sayesinde kapı sessiz ve kolay bir şekilde açılıp kapatılabilir.

Kapı alt rayı: DIN 50049-2.2. / EN 10204-3.1.B standardına uygun eloksallı alüminyuma göre özel olarak tasarlanmış V şeklinde alt ray sistemi dahildir. Alt ray sisteminin kapı üzerinde kapının altında yer alması üst+alt ray sisteminin alttan %100 sızdırmazlığını sağlayarak kapının kapanmasını sağlar.

Kapı alt ray sistemi, üst ray sistemi ile paralel çalışır, kapı açıldığında kalkar + kapatıldığında aşağı bastırır. Bu sistem sayesinde yalıtım maksimum seviyede tutulur.

Kapı alt ray sürgüsü: PVC Look PA 6.6 (poliamid 6.6) Bu %30 GF standardını karşılayan güzel bir ray sürgü kanalıdır. Kapı açılma yönünün 5 cm dışına monte edilir.İç geçişi sayesinde kapının alt rayı rahatlıkla açılıp kapatılabilir.

Kapı ön kenetleme: Kapı ön kenetleme, PA 6.6 (poliamid 6.6) %30 GF standart erkek ve dişi mantık üretimini benimser. PVC görünümlü güzel kapı kapatıcı. Sıkma mekanizması 2 parçadan oluşur, 1 parça kapı üzerinde + 1 parça kapı kasası veya kapama yönünde ünite mevcuttur. Kapı kapatılırken, kapı contasının kapı kasasına tam olarak basmasını sağlamak için iki parça birbirine kenetlenir ve %100 izolasyonu destekler.

Ön kapı çerçevesi: DIN 50049-2.2. / Eloksal kaplama EN 10204-3.1.B standardına uygundur. Ayrıca %100 Alman tasarımı olup, ısıl poliamid ısı yalıtımı alüminyum eşiği, en yüksek derecede ısı yalıtımı ve donma önleme sağlayabilir. Bu kalıplı parçalar kapı ön yüzünde alüminyum olup, üniteye giren kalıplı parçalar PVC’dir. Alüminyum ve pcv kalıplı parçalar özel makineler ile ekstrüzyon yöntemiyle üretilmektedir. Maksimum ısı dağılımı ve donma gerektiren cihazlarda ilk tercihtir.

Kapı arkası pervaz: Kapının takılacağı alanın et kalınlığına göre iki tip sırt pervazı uygulanabilir. Alüminyum ve pvc modelleri mevcuttur. Arka kapı eşikleri yük taşımadığı için sadece görsel estetik amaçlı kullanılmaktadır.

Kapı açma sistemi: Sürgülü sürgülü kapı, esas olarak manuel ve isteğe bağlı olarak elektrikli açılır ve kapanır özelliktedir. Ayrıca Opsiyonel elektrikli kayar kapı için detaylı bilgi elektrikli kayar kapı bölümündedir.

Direnç (ısıtıcı):  220 volt Herhangi bir ara malzeme olmadan doğrudan güç kaynağına bağlanabilir. 30 watt-50 watt ısıtıcı sisteminde çalışır. Silikon sistemi kesebilir. 70°C ile +200°C arasındaki maksimum sıcaklık aralığında çalışabilir. Yalnızca negatif sıcaklıklarda çalışan kapılar için geçerlidir.

Gözetleme penceresi: Hedefleme penceresi, ünitenin dışından içini, içeriden ise dışarıyı görmeyi sağlayan bir pencere sistemidir. Cam elyaf sert şeffaf malzemeden ve EPDM esnek contadan yapılmıştır. %100 sızdırmazdır.

Kapı konsolu altı (Kapı altı tekmelik): Sık kullanılan ve darbe alan alanlarda kapı iç veya dış kapı kanadına süpürgelik adı verilen alüminyum veya polivinil klorür kalın darbe emici malzemedir.

Kapı kilidi: Dışarıdan kilitlenebilir, içeriden açılabilir özelliktedir. PA 6.6 (poliamid 6.6) %30 GF standardında üretilmiş %100 sızdırmaz ve donma önleyici kapı kilidi mevcuttur. Ayrıca kapı kilidinden farkedilebilmesi ve karanlık bir odada kolayca çıkılabilmesi için üzerinde floresan (parlak) bir işaret bulunmaktadır. Opsiyonel olarak sunulmaktadır.

Kayar-Sürgülü Tip Soğuk Depo Kapısı

Sürgülü kapı ölçüleri alınırken Kayar-Sürgülü Tip Soğuk Depo Kapısı siparişleri de verilir. Kapı panel kalınlığına göre iki adet 40-42 kg/m³ poliüretan dolgulu izolasyon malzemesinden yapılmaktadır. İki tip kapı kasası vardır, bu ürünlerde gerektiğinde PVC kasa ve özel alüminyum kasa kullanılmaktadır. Kapı yüzeyi üretimi panel bazında olup, polyester boya, pvc, crni (304 kalite paslanmaz çelik) levha seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Renkli kağıt seçenekleri sağlayın. Kapının kalınlığı normal soğuk hava deposunda 80-100 mm, dondurucuda 120 mm ve darbe odasında 150 mm'dir. Kapıda kullanılan tüm aksesuarlar, raylar, tekerlekler, kulplar ve plastik parçalar uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir. Dondurucu saklama bölmesi kapısı çerçevesinde gerektiğinde rezistans kolayca değiştirilebilir. Standart ölçülerin yanı sıra talep üzerine özel ölçüler de üretilebilir. Panele veya gömme duvara monte edilebilir.

Sürgülü Kapıların Özel Çözümleri 

1 - Kapının montajı ve bakımı kolaydır

2 - Kullanmak istediğiniz alanın ihtiyacına göre üretilir

3 - Çeşitli ihtiyaçlar için geliştirilmiş özel aksesuarlar dahildir

4 - Her duvar tipine göre kurulabilen sisteme sahiptir.

5 - Isı yalıtımını maksimum seviyede tutacak fonksiyonlar içerir.

6 - Güçlü bir paketleme sistemi ile paketlenmiştir

7 - Sürgülü kapılar, ısı köprülü profillerden yapılmıştır.

8 - Sistem en yüksek düzeyde yalıtım sağlar

Sürgülü Kapıların Kullanıldığı Alanlar

Sürgülü kapıların kullanım alanları aşağıdaki tabloda verilmiştir: