WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Ağrı Soğuk Hava Deposu

Ağrı soğuk hava deposu sayesinde muhafaza etmek istediğiniz ürünleri uygun koşullar eşliğinde depolayabilirsiniz. Depolama yapmanız sonucunda ürünler tazeliğini koruyacak ve belli bir süre boyunca kendi uygun sıcaklığında saklanması sonucunda niteliklerini kaybetmeden muhafaza edilebilecekler. Soğuk hava depolarında en önemli nokta ürüne uygun koşul oluşturmaktır. Bir ürünün sıcaklık ve bağıl nem ayarlanması yapıldıktan sonra soğuk hava deposuna konulması gerekir. Her ürünün optimum depo değeri farklıdır. Bundan dolayı saklamak istediğiniz ürünlere uygun soğuk hava deposu almalısınız.

Ağrı Soğuk Hava Depolarının Teknik Özellikleri Nasıldır ?

Ağrı soğuk hava depoları teknik özelliklerinde en önemli özelliği yüksek izolasyon yapabilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Bu özellikten kaynaklı soğuğu daha uzun süre aynı şartlar altında koruyabilirler. Soğuk hava depolarında dijital termostat bulunmaktadır. Bu termostat sayesinde hassa sıcaklık kontrolü çabuk bir şekilde yapılabilir. Ürün açısından saklama alanı küçük olan soğuk hava depoları olduğu gibi bir oda büyüklüğünde soğuk hava odaları da bulunmaktadır. Depolama kapasitesi ürün büyüklüğüne ya da çokluğuna göre seçilmelidir. Soğuk hava depolarının ürünlere göre değişen sıcaklıkları vardır. Bu sıcaklıklar +4 dereceden -40 dereceye kadar düşebilmektedir.

Ağrı Soğuk Hava Depoları Üretiminde Nelere Dikkat Edilmiştir?

Ağrı soğuk hava depo üretimi için dikkat edilen bazı noktalar vardır. Bunlar;

- Soğuk hava deposunda kullanılacak olan ürünün özellikleri

- Bu ürünün ambalaj özellikleri

- Soğuk hava deposunun doldurulma kapasitesi, şekli

- Evaporatörlerin lamel aralıklarının ne kadar olduğu ve lamel aralıklarının yapıları

- Evaporatör fan diziliminin nasıl olduğu

- Evaporatör yüzey sıcaklığı ile oda sıcaklığı arasında oluşacak tahmini fark

Soğuk hava deposu izolasyon şeklinin nasıl olacağı

- Soğuk hava deposunda yer alacak olan hava sirkülasyonun nasıl olacağı

- Depoların kapak açılma sıklığı

Bu maddelerin her biri depo üretimi için oldukça önemlidir. Hiç birini ayırt etmeden üretilen soğuk hava depoları ürün saklama için bir numara olacaktır. Ağrı soğuk hava depoları bu maddeler dikkate alınarak üretildiğinden dolayı ürün saklanma konusunda bir problem yaşanmayacaktır.