WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Esenyurt Soğuk Hava Deposu

Esenyurt Soğuk Hava Deposu konusunda bilgi arıyorsanız ilgili yazımızı sabırla okumanızı tavsiye ediyoruz. Soğuk Gıda Zincirinin bozulmamasını sağlayan en önemli etken soğuk hava depolardır. Eğer soğuk hava depolarından istenen verim alınamaz ise taşıma ve depolama aşamalarında ürünlerde çürümeler ve bakteri oluşum olacaktır. Ayrıca soğuk zincir olmaması durumunda oluşan bakteriler hem raf ömrünü çok azaltacak hem de insan sağlığını tehdit edecektir.

Firmamız Esenyurt Soğuk Hava Deposu konusunda uzman her aşama da size destek vermektedir. Esenyurt Soğuk Hava Deposu İmalatı ve tedariki konusunda bilgi almak istiyorsanız bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Soğuk Hava Deposu Nerelerde Kullanılır?

Soğuk hava depoları ürünün imalatı, işlenmesi, paketlenmesi ve muhafaza edilme aşamalarında kullanılmaktadır. Ürünün işlenmesi ve üretilmesi sırasında ortamın serin tutulması gereklidir. Bu ortam sıcaklığı ayarlarken çalışanların sağlığına dikkat etmek önemlidir. Serinletme ortamının insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ayarlanması gereklidir.

Soğuk Hava Deposunda Neler Saklanır?

Soğuk hava deposunda tazeliğini korumak istenen her türlü ürün saklanabilir. Soğuk hava depolarında aşağıda isimleri yer alan ürünler saklanmaktadır.

·         Taze meyve ve sebzeler

·         Dondurulmuş ve şoklanmış gıdalar

·         Et ürünler ve mamulleri

·         İlaçlar ve ham maddeleri

·         Balık ürünleri ve mamulleri

·         Süt ve süt ürünleri

·         Balık ürünleri ve mamulleri

Soğuk Hava Deposu Ne Kadar Mal Olur?

Soğuk hava depoları için taze ürünleri saklamak için idealdir. Ürünlerin mevsiminde soğuk hava depolarında tutularak daha sonra sevk edilmesi çok karlı bir yatırımdır. Ticari bir soğuk hava deposu kurmanın maliyeti için net bir rakam vermek doğru olmaz. Çünkü depolama ve imalatı istenen özelliklere ve soğuk hava deposunun büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. 1000 metrekare bir soğuk hava deposunun 800.000 TL gibi maliyeti olacaktır Bu maliyet içinde arsa alanının maliyeti dâhil değildir. Soğuk hava deposunun inşaat maliyeti 250.000 TL civarında olacaktır.

Soğuk Hava Deposu Kaç Metrekare Olmalı?

Soğuk hava depolarında ürünlerin saklanma koşullarına göre şu şekilde hesaplama yapılabilir. 1 metreküp alana 800 adet ürünü saklayabilirsiniz.

Soğuk Hava Depoları 4 farklı kademe de kullanılabilir.

·         Ortam Serinletme: +12°C / +16°C

·         Soğuk Muhafaza: -5°C / +8°C

·         Donmuş Muhafaza: -18°C / -25°C

·         Şoklama : -35°C / -40°C

Ortam Serinletme: Ürün işleme ve hazırlama aşamalarında istenen kademe sıcaklığı ayarlanarak üretim yerinin serinletilmesi hedeflenir. Ortalama sıcaklı kademesi şu şekildedir. Ortam Serinletme +12°C / +16°C

Soğuk Muhafaza: Soğuk odalar şeklinde dizayn edilen yerlerdir. Genellikle taze ve meyvelerin saklanması için kullanılmaktadır. Ortalama sıcaklık kademesi şu şekildedir. Soğuk Muhafaza: -5°C / +8°C

Donmuş Muhafaza: Şoklanmış gıdaların donuk vaziyette saklanması için kullanılan ısı kademesini gösterir. Ortalama sıcaklık kademesi şu şekildedir. Donmuş Muhafaza: -18°C / -25°C

Şoklama: Uzun süre saklanan ürünlerin çekirdek sıcaklığını korumak için yapılan ısı kademe işlemidir.

Esenyurt Soğuk Hava Deposu konulu yazımızın sonuna geliyoruz. Soğuk hava depoları için aradığınız soruların cevaplarını bulduğunuzu umuyoruz.