WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Pendik Soğuk Hava Deposu

Ürünlerin taze kalması ve raf ömrünü uzatmak için soğuk hava depoları kullanılmaktadır. Pendik Soğuk Hava Deposu hakkında bilgi arıyorsanız yazımızda tüm detaylarını bulacağınızı söyleyebiliriz. Yazımızda soğuk hava deposu nedir? , soğuk hava deposunda neler saklanır? Ve soğuk hava depo ısı kademeleri nelerdir? Sorularının cevaplarını bulacaksınız.

Soğuk Hava Deposu Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Soğuk zincirini bozulabilecek her türlü ürünün işlenmesi, paketlenmesi, transferleri ve saklanması için soğuk hava depoları kullanılır. Ürünlerin taze olarak son tüketiciye ulaştırılması için ilk olarak ürün işleme ortamının serin bir hale getirilmesi gereklidir. Bu aşama serinletme olarak adlandırılır. Serinletme aşaması soğuk zincirin ilk halkasıdır. Bu ortamda sıcaklığın kademesi uygun şekilde ayarlanmalıdır. Ürün işleme ve diğer aşamalarında çalışan insanların sağlıklarının zarar gelmemesi için serinletme ısısının makul seviyede tutulması gereklidir. Soğuk zincirin devamında transfer aşamasında soğuk zincirinin bozulmaması için gerekli işlemlerin takip edilmesi gereklidir.

Soğuk Hava Deposunda Neler Saklanır?

Soğuk hava depolarında soğuk zincire tabi tutulacak her türlü ürün saklanabilir. Aşağıda soğuk hava depolarında saklanan bazı ürünlerin listesini paylaşıyoruz. Bu ürünlerin dışında soğuk hava zincirine ihtiyaç duyulan tüm farklı ürünler bulunabilir.

·         Taze meyve ve sebzeler

·         Dondurulmuş ve şoklanmış gıdalar

·         Et ürünler ve mamulleri

·         İlaçlar ve ham maddeleri

·         Balık ürünleri ve mamulleri

·         Süt ve süt ürünleri

·         Balık ürünleri ve mamulleri

Soğuk Hava Depo Isı Kademeleri Nelerdir?

Yazımızda belirttiğimiz gibi farklı ısı kademeleri bulunmaktadır. Farklı ortamlar için ısı derecelerinin ayarlanması gereklidir. Pendik Soğuk Hava Deposu ihtiyacınız için bilmeniz gereken detaylardan bir tanesi de ısı kademeleridir. Aşağıda 4 farklı ısı kademesi hakkında bilgi aktarılmaktadır.

·         Ortam Serinletme: +12°C / +16°C Yazımızda bahsettiğimiz gibi ürünlerin işlenmesi için istenen sıcaklık düzeyinin ayarlanmasıdır.

·         Soğuk Muhafaza: Taze meyve ve sebzelerin saklanması için kullanılan ısı kademesidir. Ortalama sıcaklık kademesi şu şekildedir. -5°C / +8°C:

·         Donmuş Muhafaza: Donarak saklanması ve transfer edilmesi gereken ürünler için kullanılan ısı kademesidir. Ortalama sıcaklık kademesi şu şekildedir. -18°C / -25°C:

·         Şoklama : -35°C / -40°C: Uzun süre saklanan ürünlerin çekirdek sıcaklığına getirilmeleri için şoklama aşamasından geçmek gerekir.

Soğuk Hava Deposunda Ne Kadar Saklanabilir?

Ürünlerin hacimlerini düşünerek net rakam vermek gereklidir. Fakat standart bir ürün düşünülürse ortalama saklama kapasiteleri şu şekilde hesaplanabilir. Pendik Soğuk Hava Deposunda bir metreküp alanda 800 adet ürün saklamak mümkündür

Pendik Soğuk Hava Deposu isimli yazımızın sonuna geliyoruz. Pendik ve civarında ihtiyacınız olan tüm soğuk hava depo ve ekipmanları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Pendik soğuk hava deposu için merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bulduğunuzu umut ediyoruz.