WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Giresun Soğuk Hava Deposu

Giresun soğuk hava deposu, kalite kontrol standartları gereği soğuk hava deposu imalatını gerçekleştirir. Soğuk hava depolarının kurulumunda yer zemininin yalıtım ve izolasyon işlemleri gerçekleştirilmelidir.  Daha sonra soğuk hava paneli için mantolama işlemi yapılır. İmalat aşamasında soğuk hava panelinde yapılan mantolama önemli bir işlemdir. Panel bağlantı noktalarında sağlamlık ve hava geçirmez özellikler korunur. Soğuk hava deposunun maliyetleri ile beraber panel kaliteleri de artış gösterir. Sac kalınlığı ve poliüretan köpük yoğunluğu, fiyatlarda değişkenliğe yol açabilir. Bu nedenle deponun hangi ürün için kullanıldığı oldukça önemlidir. Soğuk hava deposu kurulumunda motor da önemli bir yer kaplar. Motor, daha çok tavana monte edilir. Böylelikle yerden tasarruf edilmiş olur. Motor büyüklüğü de soğuk hava deposunun metrekaresine göre belirlenir.

Giresun Soğuk Hava Deposu Sistemleri

Giresun soğuk hava deposu sistemlerinde ihtiyaç duyulan her alanda saklama depoları üretimi yapılır. Kullanım aşamasında önemli olan bakım ve onarım ön plandadır. Periyodik kontroller, soğuk hava deposunun uzun süreli olarak kullanılmasını ve bozulmadan kullanılmasını sağlar. Sadece bozulan ürün için onarım yapıldığında soğuk hava deposunun işlevi eskisi gibi olmayabilir. Bu nedenle periyodik bakımlar düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Periyodik bakım işlemleri arasında;

·         Gaz basma hızı

·         Yalıtım

·         Kapı kontrolünün yapılması

·         Evaporatör kontrolü

Gibi kontroller gerçekleştirilir. Soğuk hava deposu yapımında alt zemin, yan duvarlar, kapı, tavan ve soğutma sistemleri yerleştirilerek yapılır. Maliyet bakımından da metrekareye göre ve motor gücüne-büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Standartlar çerçevesinde soğutma yapıldığı sürece ürünlerin muhafaza ömrü uzatılmış olur. Ayrıca muhafaza edilmek istenen ürüne göre muhafaza dereceleri ayarlanabilir özellikte olmalıdır.

Soğuk Hava Deposu İçin Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Giresun soğuk hava deposu imalatında dikkat edilmesi gereken belirli unsurlar söz konusudur. Bunlar;

·         Proje tasarımı yapılırken deponun hacmi net olarak belirlenir

·         Minimum enerji harcama konusunda yenilebilir enerjiden tasarruf edilir

·         Motor gücü ve evaporatör sayısına göre enerji tasarrufunun yapılması sağlanır

·         Soğuk hava dolabı imalarında motor kalitesine önem verilir.

·         Motorlar, kondenser ve evaporatör olarak tercih edilir.