WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Bağcılar Soğuk Hava Deposu

Bağcılar soğuk hava deposu, İstanbul ilinde bu bağcılar bölgesinde hizmet vermeye başlamıştır. Soğuk hava deposu saklanılması istenen ürünlerin kullanım ömürlerinin daha fazla uzayabilmesi için kullanılan alettir. Soğuk hava depoları kullanım amacında içerisinde var olan saklanma ürününün kendi özelliklerini kaybetmeden saklanabilme süresini uzatmak için kullanılması vardır. Herhangi bir sebze ya da meyveyi buzdolabında muhafaza etme süremiz ile buzlukta muhafaza etme sürelerimiz arasında fark bulunmaktadır. Soğuk hava ürünlerin içerisinde yer alan enzimlerin yok olmasını durdurduğundan dolayı kendi standartlarına uygun olan saklanma koşullarında ürünler barındığı için depolama ömrü de uzayacaktır. Tam olarak bu noktada soğuk hava deposu kullanımı devreye girmeye başlar.

Genel olarak tarımdan gelen ürünlerin saklanması talep edilir. Ayrıca balık çeşitleri, kırmızı et çeşitleri, tavuk çeşitleri ve medikal ürünlerin de saklanması kaçınılmazdır. Yine bunlara ek olarak unlu mamulleri devreye girmektedir. Bağcılar soğuk hava deposu olarak dilediğiniz ürünü uygun şartlar altında saklayabileceğiniz kapasitede depo çeşitlerimiz vardır. Uzun süre bir ürünü saklama durumundaysanız, ürünün bozulma olasılığı düşük olsa dahi, soğuk hava deposu kullanımı kesinlikle olmalıdır. Aksi takdir de ürün kendi özelliklerini yitirecektir.

Soğuk Hava Deposu Kullanımının Önemi Nedir?

Soğuk hava depoları her çeşit ürün için kullanılabilir özellikte olmasının yanında kullanılmasının da ayrıca bir özelliği olduğu söylenebilir. Gıdaları güvenli şartlar altında vitamin ve minerallerinden ayırmadan uygun şekilde saklayabilmek ve bu sayede tekrar kullanımda aynı vitamin ve minerallerden yararlanabilmek için soğuk hava deposu kullanımı önemi söz konusudur.

Günümüz de pek çok ürün her mevsimde bulunuyor olsa dahi kendi mevsiminde yenen ürünlerin tadı bir başkadır. Her zaman bu ürünlerde yiyebilme şansınız soğuk hava deposu ile artık mümkün! Gıda ürünlerinin bilindiği üzere hem özellikleri hem de nitelikleri anlık değişimler içermektedir. Hava teması ile kalitesinden ödün veren pek çok gıda ürünü vardır. Bu ürünlerin ek destek olmadan saklanması oldukça zordur. Bundan dolayı soğuk hava deposu kullanımı önemli bir hal almıştır.

Bağcılar soğuk hava deposu ile mevsiminde aldığınız bir ürüne ait olan ideal sıcaklığı sağlayabilecek soğuk hava deposu almalısınız. Daha sonra ürünün ideal sıcaklığı ayarlamalı ve saklanma işlemi başlatmalısınız. En son olarak ürünü ister kısa zamanda ister uzun zamanda çıkartıp kullanmak kalmaktadır. Bağcılar soğuk hava deposu ile bu depo çeşitlerine muhakkak bakmalısınız!

Bağcılar Soğuk Hava Deposu Merkezi Hangi Özellikleri Kapsayan Tesis İçermektedir?

Soğuk hava deposu üretimi için belirlenen bazı tesisler mevcuttur. Bu tesislerde yapılan herhangi bir hata sonucunda soğuk hava deposu beklenen verimi kesinlikle karşılamayacaktır. Bundan dolayı soğuk hava depoları için üretim tesisinin özellikleri önemli bir husus haline gelir. Aşağıda yer alan maddeler içerisinde bir soğuk hava deposu üretim tesisinin hangi şartlar altında doğru olacağı yazmaktadır.

1- Soğuk hava deposu üretimi için uygun alt yapı olmalıdır.

2- Depo kullanım alanı için jeolojik özellikler belirlenmeli ve depo sıcaklıkları buna uygun ayarlanmalıdır.

3- Depolarda sıcaklık dengelenmesi için yalıtım sistemi kuvvetli olmalı ve genişlik açısından yeterli kapasite göstermelidir.

4- Soğuk hava deposu çeşitleri alanında tek kat ya da çok kat içeren depoların üretilmesi gerekmektedir.

5- Tesis içerisinde ürün taşırken depolara zarar vermeyecek makine bulundurulmalıdır.

6- Soğutma sistemi son derece düzgün şekilde kurulmalıdır.

Bağcılar soğuk hava deposu yukarıda yer alan bütün özellikleri doğru bir şekilde uygulayan tesis kapsamında ürün bulundurmaktadır.