WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Muş Soğuk Hava Deposu

Muş soğuk hava deposu soğutma sistemi için bir numaralı ürün olarak kullanıma hazır. Soğuk hava deposu ürünlerin kendi özelliklerini kaybetmeden depolama ömrünü uzatmak için kullanılan depolama ürünüdür. Soğuk hava deposu her alanda kullanıma açıktır. Genellikle tarımsal ürünlerde, su ürünlerinde, medikal ürünlerde ya da unlu mamullerinde kullanılmaktadır. Bozulma riski yüksek olan ürünler için kullanılmaktadır. Bunun dışında uzun süre bir ürünü muhafaza etmek için bozulma riski yüksek olmasa dahi kullanılmaktadır.

Soğuk Hava Deposunun Önemi Nedir?

Gıdaları güvenli bir şekilde muhafaza edebilmek ya da gıdalara sağlıklı bir biçimde ulaşabilmek günümüzde oldukça zorlaşmıştır. Gıda ürünlerinin özellikleri, kaliteleri ve nitelikleri çok çabuk değişmektedir. Bu durum ürünlerin besin değerlerine zarar vermekte ve kullanılmaz bir hale getirmektedir. Yaz ayında mevsimine uygun bir ürünü daha kolay buluruz. Kış ayında bu ürünü bulduğumuz zaman nasıl üretildiğine dair kafamızda soru işaretleri kalmaktadır. Bundan dolayı mevsimsel olarak ürünlerin alınması en mantıklı seçenek olmaktadır. Bu sebepten dolayı muş soğuk hava deposu kullanımında mevsiminde istediğiniz ürünü alıp uygun şartlar ile muhafaza ettikten sonra dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Muş Soğuk Hava Deposu Tesis Özellikleri Nelerdir?

Muş soğuk hava deposu tesis özellikleri kurulumunda oldukça büyük bir etkendir. Kurulum aşamasında tesis ile ilgili özellikler şu şekilde olmalıdır;

·         Soğuk hava deposuna uygun olan alt yapı tesisinin bulunması,

·         Depoların kurulumundaki alanın jeolojik özellikleri,

·         İşletmenin kurulduğu bölgede üretim – tüketim alanları arasında bulunan mesafe,

·         Sağlam yalıtım sistemi,

·         Soğuk hava deposu genişliği, yeterli büyüklükte olması,

·         Soğutma makinelerinin konumları,

·         Soğuk odaların durumları,

·         Koridorların genişliği,

·         Soğuk hava depolarının çok katlı ya da tek katlı olması,

·         Ürün taşırken kullanılacak olan makinenin zemine hasar verip vermeyeceği,

·         Soğutma makineleri sayısının yeterli olup olmaması,

·         Soğutma sistemlerinin özellikleri

Soğuk hava deposu kurulacak olan tesis içerisinde bu özelliklerin tamamına dikkat edilmesi gerekmektedir. Muş soğuk hava deposu hiçbir özelliği es geçemeden en kaliteli soğuk hava deposu üretimi yapmaktadır.