WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Hatay Soğuk Hava Deposu

Hatay soğuk hava deposu hasat edilen meyve ya da sebzeleri uygun koşullar altında depolamaktadır. Bu sayede depolanan ürünler taze haldeki niteliklerini bir süre önemini kaybetmeden korunurlar. Daha sonra ise taze hali kadar olmasa da yine enzimlerini korumaya devam etmektedir.

Depolarda bazı durumların ayarlanması gerekir. Bunlar uygun koşullar, sıcaklık ve bağıl nem olarak bilinir. Her meyve ve sebze için en iyi şekilde muhafaza edilmesi adına bir sıcaklık belirlenmiştir. Ayrıca bağıl nem de önemlidir. Farklı meyve ya da sebzeler bir kenara bazen yetiştirilen ortamları farklı olduğundan dolayı aynı sebze ya da meyveler bile optimum depo değerleri aynı olmamaktadır. Bundan dolayı ürünler birebir incelenmeli ve soğuk hava deposuna ondan sonra konulmalıdır.

Hatay soğuk hava deposu olarak verimli topraklarımızda üretilen meyve sebzelerin devamlı bir şekilde tüketimini sağlayabilmek için soğuk hava deposu oldukça önemlidir. Diğer şehirler için gereksinimi söz konusu olsa dahi Hatay şehrinde soğuk hava deposu daha fazla kullanılmalıdır. Yaz aylarında oluşan sıcaklık çoğu ürünü  kısa sürede etkilemektedir. Bundan dolayı soğuk hava deposu almalısınız.

Soğuk Hava Deposu Nedir?

Soğuk hava deposu belirlenen ürünlerin uzun yıllar boyunca bozulamadan muhafaza edilmesi için kullanılmaktadır. Soğuk hava depoları işletme kapasitesine göre ya da istenen alana göre farklı büyüklüklerde üretilmektedir. Her gıdanın kendine özel bir saklama sıcaklığı vardır. Saklama sıcaklığı değerleri düşünülmeli ve ürünler için bu şekilde depolar alınmalıdır. Aksi takdir de aldığınız soğuk hava deposu sizin için problem oluşturabilir.

Hatay soğuk hava deposu gelişen teknolojik yapısıyla en hassas ürünlerin bile değerini hesaplayabilen cihazlara sahiptir. Hatay şehrinin söz konusu olan coğrafi konumu ile direkt etkilenen hava koşulları ürünlerin taze kalabilme sürelerine anında etki etmektedir. Bundan dolayı saklama sıcaklığı değeri hesaplanan ürünler için uygun soğuk hava deposu gerekmektedir. Hatay ve bölgesinde bütün soğuk hava depolarına sahip ürün çeşitliliğimiz vardır. Ayrıca müşterilere en ideal soğuk hava deposunu vermeyi bir amaç haline getirmiş durumdayız. Soğuk hava deposu Hatay ve bölgesinde devamlı bir şekilde kullanımda olacak üründür. Zaten çoğu evde, işletmelerde direkt görebilirsiniz. Hava koşulları kişileri buna yönlendirmektedir.

Hatay Soğuk Hava Depolarının Kullanım Alanları Nelerdir?

Hatay soğuk hava deposu ürünlerin saklanması için önemlidir demiştik. Özellikle de sıcak şehirlerde oldukça ihtiyaç olan bir malzemedir. Peki bu malzemenin kullanım alanının hangi ürünler üzerinde olduğuna bakacak olursak;

·         Et tesisleri soğuk hava deposu

·         Gıda tesisleri soğuk hava deposu

·         Unlu mamuller soğuk hava deposu

·         Dondurma için soğuk hava deposu

·         Soğuk test odaları için soğuk hava deposu

·         Süt tesisleri soğuk hava deposu

·         İlaçlar için soğuk hava deposu

·         Balık için soğuk hava deposu

·         Meyve ya da sebzeler için soğuk hava deposu

Olmak üzere gayet geniş yelpazede kullanım alanına sahiptir.  Soğuk hava depoları ile ürünlerinizi güvenle saklayabilirsiniz.

Hatay Soğuk Hava Deposu Fiyatları Ne Kadardır?

Soğuk hava deposu fiyatları, depolar hakkında yapılan araştırmadan sonra düşünülmelidir. Çünkü dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Mesela soğuk hava deposunu hangi ürünü saklamak için alacaksınız ya da ürünü hangi koşullarda kullanacağınızı düşünmelisiniz.  Hatay soğuk hava depo fiyatları belirli özelliklere göre değişiklik gösterir. Bu özellikler;

·         Soğuk hava deposu ekipmanlarına

·         Ekipmanların kapasitesine

·         Kullanılacak olan malzemenin kalitesine

·         Ürünün sayısına

·         Ürünün depoda kalma süresine

 Bu kriterler dahilinde siz de  en iyi ürünleri seçerek kendinize kaliteli, uzun ömürlü, kullanımı kolay soğuk hava deposu alabilirsiniz.

Hatay Soğuk Hava Deposu Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Hatay soğuk hava deposu için belirli bir fiyat söylenemez. Her üründe olduğu gibi  her deponun da fiyatları birbirinden farklıdır. Bunun sebebi ise fiyatları etkileyen faktörler olmaktadır.  Hatay soğuk hava deposu fiyatlarını etkileyen faktörler şu şekildedir;

·         Depo ölçüsü

·         Panel sac cinsi ( paslanmaz ya da boyalı )

·         Zemin detayı

·         Panel kalınlığı

·         Kapı cinsi ve ölçüsü ( menteşeli ya da sürgülü )

Bu etkenler baz alınarak ürünlerin fiyatları değiştirmektedir. Zaten bir depo her ürün için kullanılmamaktadır. Her bir ürün için birbirinden ayrı soğuk hava depoları üretilmiştir.  Ürünlerin kendine ait özel özellikleri ile uyumlu olan soğuk hava deposu kullanımı doğru bir tercih olacaktır. Soğuk hava deposu fiyatlarını baz almadan önce depolar hakkında bilgi sahibi olan kişilerden fikir almanız önemlidir.  

Hatay Soğuk Hava Depoları Üretilirken Nelere Dikkat Edilmiştir?

Soğuk hava depoları ürünleri muhafaza etmekte bir kurtarıcıdır. Hatay ve bölgesi şiddetli sıcaklık yaşayan konumda yer almaktadır. Bu sebepten dolayı soğuk hava deposu önemli bir üründür. Peki bu depolar üretilirken nelere dikkat edilmiştir;

·         Depo içerisinde yer alacak ürünün özellikleri

·         Ürünün ambalaj özellikleri

·         Soğuk hava deposunun doldurulma şekli

·         Evaporatörlerin lamel aralıklarını ne kadar olduğu ve yapıları

·         Evaporatör fanlarının nasıl yerleştirildiği

·         Evaporatör yüzey sıcaklığı ve oda sıcaklığı arasında oluşan fark

·         Soğuk hava deposu izolasyon şeklinin nasıl olduğu

·         Soğuk hava deposunda yer alan hava sirkülasyonu

·         Depoların kapısının açılma sıklığı

Bütün bu özellikler detaylıca düşünülerek depoların üretimi gerçekleşmektedir.  Hatay soğuk hava deposu en kaliteli hizmeti alabilmeniz ve ciddi sıcaklıklardan en az zarar ya da sıfır zarar ile etkilenmenizi sağlamak için bütün aşamalara dikkat ederek üretim sağlamaktadır. Siz de ürünlerinize doğru bir korunak oluşturmak istiyorsanız bizim ile iletişime geçebilirsiniz.