WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Erzurum Soğuk Hava Deposu

Erzurum soğuk hava deposu hasat edilen meyve ya da sebzeleri uygun koşullar altında depolamaktadır. Bu sayede depolanan ürünler taze haldeki niteliklerini belli bir süre önemini kaybetmeden korunurlar.

Depolarda uygun koşullar, sıcaklık ve bağıl nemin ayarlanması gerekmektedir. Her meyve ve sebze için en iyi şekilde saklanabilmesi adına bir sıcaklık belirlenmiştir. Ayrıca bağıl nem de önemlidir. Farklı meyve ya da sebzeler bir kenara bazen yetiştirilen ortamları farklı olduğundan dolayı aynı sebze ya da meyveler bile Optimum depo değerleri farklı olabilmektedir. Bu açıdan ürünler birebir incelenmeli ve soğuk hava deposuna ondan sonra konulmalıdır.

Genelleşen bir ilke olarak depolamada kullanılan sıcaklık depolanacak olan ürünün donma noktasını  ya da  derece üstünde olmalıdır. Yalnız bu durumda depolanan ürün donma gibi bir durum göstermemektedir.  Dondurularak depolanan ürünün sıcaklığının daha az olması gerekmektedir.

Erzurum Soğuk Hava Deposu Avantajları

Erzurum Soğuk hava deposu gıdaların uzun yıllar boyunca bozulamadan muhafaza edilmesi için kullanılmaktadır. Soğuk hava depoları işletme kapasitesine göre farklı büyüklüklerde üretilmektedir. Her gıdanın kendine özel bir saklanma sıcaklığı vardır. Bu değerler baz alınarak ürünler için soğuk hava depoları alınmalıdır.

Erzurum soğuk hava deposu gelişen teknolojik yapısıyla en hassas ürünlerin bile değerini hesaplayabilen cihazları olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca yalnızca belirlemekle kalmaz bir de buna uygun soğuk hava deposu sunabilir. Bu sektör içerisinde yer alan bütün soğuk hava depolarına sahip olmakla birlikte müşterilere en ideal soğuk hava deposunu vermeyi bir amaç haline getirmiş durumdayız.

Erzurum Soğuk Hava Depolarının Teknik Özellikleri Nelerdir?

Erzurum soğuk hava depoları yüksek izolasyon kabiliyetine sahiplerdir. Bundan dolayı soğuğu muhafaza edebilmeleri oldukça yükselir. Dijital termostat yardımıyla hassas sıcaklık kontrolü hızlı bir şekilde yapılabilir. Çok küçük kapasitelere olanak sağlandığı gibi büyük depolama kapasitesine sahip ürünler içinde olanak sağlamaktadır. Soğuk zincirinin önemli bir halkasıdır. Ürünlerin uzun süre sağlıklı bir şekilde bozulma olmadan saklanmasını sağlar. Bu durumda ülke ekonomisine katkıda bulundurur. Soğuk hava depolarının  +4 derece ile -40 derece arasında değişen sıcaklıkları vardır.

Erzurum Soğuk Hava Depolarının Kullanım Alanları Nelerdir?

Erzurum soğuk hava deposu ürünlerin saklanması için önemlidir demiştik. Kullanım alanının hangi ürünler üzerinde olduğuna bakacak olursak;

·         Et tesisleri soğuk hava deposu

·         Gıda tesisleri soğuk hava deposu

·         Unlu mamuller soğuk hava deposu

·         Dondurma için soğuk hava deposu

·         Soğuk test odaları için soğuk hava deposu

·         Süt tesisleri soğuk hava deposu

·         İlaçlar için soğuk hava deposu

·         Balık için soğuk hava deposu

·         Meyve ya da sebzeler için soğuk hava deposu

Olmak üzere gayet geniş yelpazede kullanım alanına sahiptir.  Soğuk hava depoları ile ürünlerinizi güvenle saklayabilirsiniz.

Erzurum Soğuk Hava Deposu Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Erzurum soğuk hava deposu için belirli bir fiyat söylenemez. Çünkü her deponun fiyatları birbirinden farklıdır. Bunun sebebi ise fiyatları etkileyen faktörler olmaktadır.  Erzurum soğuk hava deposu fiyatlarını etkileyen faktörler şu şekildedir;

·         Depo ölçüsü

·         Panel sac cinsi ( paslanmaz ya da boyalı )

·         Zemin detayı

·         Panel kalınlığı

·         Kapı cinsi ve ölçüsü ( menteşeli ya da sürgülü )

Bu etkenler fiyatları değiştirmektedir. Zaten bir depo her ürün için kullanılmamaktadır. Her bir ürün için birbirinden ayrı soğuk hava depoları üretilmiştir. Sayılan etkenler ve depoların kullanılacak olan kapasitesi de fiyatlar üzerinde artma ya da azalma olmasını sağlayacaktır.

Erzurum'da Soğuk Hava Depoları Üretilirken Nelere Dikkat Edilmiştir?

Soğuk hava depoları ürünleri muhafaza etmekte bir kurtarıcıdır. Peki bu depolar üretilirken nelere dikkat edilmiştir;

·         Depo içerisinde yer alacak ürünün özellikleri

·         Ürünün ambalaj özellikleri

·         Soğuk hava deposunun doldurulma şekli

·         Evaporatörlerin lamel aralıklarını ne kadar olduğu ve yapıları

·         Evaporatör fanlarının nasıl yerleştirildiği

·         Evaporatör yüzey sıcaklığı ve oda sıcaklığı arasında oluşan fark

·         Soğuk hava deposu izolasyon şeklinin nasıl olduğu

·         Soğuk hava deposunda yer alan hava sirkülasyonu

·         Depoların kapısının açılma sıklığı

Bütün bu özellikler detaylıca düşünülerek depoların üretimi gerçekleşmektedir.