WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Mardin Soğuk Hava Deposu

Mardin soğuk hava deposu sayesinde ürünler bozulmayacak ve depo ömrü uzayacaktır. Bundan dolayı ürünler için önemli bir yer taşımaktadır. Soğuk hava depoları çoğu alanda kullanılmaktadır. Hemen bozulabilecek olan malzemelerin soğuk hava depoları ile korunması sayesinde kullanmak istediğiniz ürünü zaman fark etmeksizin depodan çıkartıp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Soğuk hava depoları ürünlere göre farklılık gösterir bundan dolayı ürüne göre soğuk hava deposu kullanılması gerekir.

Mardin Bölgesinde Yer Alan Soğuk Hava Depo Tipleri Nedir?

Yemek kültürü oldukça geniş olan bir bölge içerisinde yer alan Mardin, soğuk hava depo kullanımı da bu kullanıma bağlı yaygın bir hal almaktadır. Mardin soğuk hava depo tipleri aşağıdaki gibidir;

·         Sebzeler için

·         Etler için

·         Tavuklar için

·         Pastane odaları için

·         Hızlı donma işlemi için

·         Dondurma depolama odaları

·         Muz sararma odaları

·         Kesimhaneler için

·         Mantarlar için

·         Kimyasal ürünler için

·         Unlu mamüller için

·         Kestane için

·         Meyveler için

·         Kuru yemiş için

·         Elma depolama için

·         Atmosfer kontrollü soğuk odalar

·         Et işleme tesisleri için

Soğuk Hava Deposu Nedir?

Soğuk hava deposu korunma işleminin yapılmak istendiği ürünler için ürüne göre soğuk bir ortam oluşturan üründür. Bazı ürünler yalnızca soğuk ortamda kaldığı zaman bozulmama gibi bir durum göstermez.  Ürünün bir de dondurulması gerekmektedir. Soğuk hava depoları donabilecek bir ortamda oluşturmaktadır. Soğuk hava deposu üretiminde ki asıl amaç ürüne göre sıcaklık ayarı oluşturup ürünü enzimleri yok olmadan, nem dengesi bozulmadan muhafaza edebilmektir.

Her ürünün kendine göre bozulmadan saklanabileceği uygun bir sıcaklık değeri vardır. Muhafaza etmek istediğiniz ürünü öncelikle hangi sıcaklıkta korunabildiğini öğrenmelisiniz. Daha sonra bu sıcaklığı ulaşabilecek olan soğuk hava deposu almalısınız. Bu sayede ürünlerinizi soğuk hava deposunda ilk hali gibi koruyabilirsiniz.  Tekrar kullanmanız için soğuk hava deposundan çıkartmanız ve erimesini beklemeniz yeterli olacaktır. Ürünlerin soğukluğu geçtikten sonra bozulmadan ilk aldığınız gibi durduğunu siz de fark etmiş olacaksınız.