WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Erzincan Soğuk Hava Deposu

Erzincan soğuk hava deposu, müşteri memnuniyeti kapsamı göze alınarak üretilmektedir. Günümüzde her kesimden firma, ürünlerinin yapılarına zarar vermeden raf ömrünü uzun süre karşılaması için soğutma sistemlerinin yardımına ihtiyaç duymaktadır. Soğutma sistemi, herhangi bir ürünün mümkün olduğu kadar doğal durumuna yakın olmasını sağlayan bir uygulama olmalıdır. Tercihe göre prefabrik yapılara betonarme yapılabilir. Ayrıca mevcut bir binayı soğuk odaya çevirmek iyi bir proje için çok etkili olacaktır. Özellikle gıda sektöründe meyve ve sebzeler çok kısa sürede bozulmakta ve bu da genellikle üreticilere ciddi zararlar getirmektedir. Bu esnada fonksiyonel soğuk hava deposu, soğuk hava deposunda bulunan ürünlerin cinsine göre uzun süreli koruma gerçekleştirebilecek özellikte olmalıdır. Ayrıca üretici firma, doğru depolama ve hasat edilen ürünleri soğuk hava deposuna yerleştirecektir. Soğutucu ve dondurucu bölmeleri, -25°C / +8°C arasında sıcaklığa sahip depolama odalarıdır. Hermetik kompresörler genellikle küçük kapasiteli odalarda ekipman için, yarı hermetik kompresörler ise büyük kapasiteli odalarda kullanılır.

Erzincan Soğuk Hava Deposu Sistemleri

Erzincan soğuk hava deposu imalatında hangi sektörde olursanız olun ihtiyacınız olan büyüklükte soğuk oda imalatı yapılır. Soğuk hava depolarının kullanıldığı alanlar;

·         Balık Ve Balık Ürünleri,

·         Catering Ve Yemek İşletmeleri

·         Dondurma,

·         Et Kompleksleri,

·         Kafeteryalar,

·         Medikal Ürünler,

·         Mezbahalar,

·         Oteller ,

·         Restoranlar,

·         Sebze Ve Meyve Muhafazası,

·         Süt Ürünleri,

·         Unlu Mamuller

 Gibi alanlarda tercih edilir. Bu nedenle hangi sektörde olursanız olun ihtiyacınız olan büyüklükteki soğuk hava deposu kurulumunu en iyi koşullarda tamamlayıp size anahtar teslim olarak sunmaktayız. Proje yöneticimiz, saklayacağınız ürünleri ve ileride üretebileceğiniz ürünleri analiz ederek, size mevcut ürünleri en iyi şekilde muhafaza etmeniz için gerekli koşulları sağlayacaktır. Bununla birlikte gelecekteki projelerinizi destekleyecek bir çalışma da önerilir. Erzincan soğuk hava deposu olarak soğuk ve dondurucu muhafaza ihtiyaçlarınız için her zaman sorunsuz hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bu gururu her zaman sizlerin memnuniyeti ile yaşatmak için titizlikle çalışmaya devam ediyoruz.

Split Soğutma Cihazları ve Endüstriyel Soğutma Cihazları

Küçük ve orta kapasiteli soğuk hava depoları için genellikle split tip soğutma cihazları tercih edilmektedir. Bir iç ünite ve bir dış ünite olmak üzere iki üniteden oluşmaktadır. Kondenser seçimi tropikal iklim bölgeleri için uygundur. Kabinin elektrostatik boyanması, ekipmanın kötü hava koşullarından etkilenmesini engeller. Ayrıca düşük ses seviyesinde çalışır. Mekanik parçalar ve hareketli parçalar farklı parçalarda tasarlanmıştır. Bu, cihazın daha rahat çalışmasını ve serviste daha etkili olmasını sağlar. Bu cihazların özellikleri;

·         +14°C ile -25°C arasındaki sıcaklıklarda soğutma sağlar.

·         +50°C dış mekan yoğuşma kapasitesi

·         Ayrı bölmeli servis kapağı

·         Drenaj sistemi

·         Galvanizli çelik gövde.

·         Gözetleme camı ve alçak ve yüksek basınç kombinasyonu

·         ISO 9001, CE, TSEK ve GOST sertifikaları

·         Kolay temizlenebilir kondenser

·         Tavana ve duvara montajı kolaydır

Erzincan Şok Cihazları

Şok cihazları, ürünlerin uzun süreli depolanması için ilk tercihtir. Ürün özelliklerinde değişikliğe yol açmadan, ürün tazeliğini muhafaza ederek, belirli bir zaman diliminde, darbe ürününün çekirdek sıcaklığını istenilen seviyeye indiren cihazlardır. Bugün hepimiz soğuk zincirin önemini çok iyi biliyoruz. Her alanda ihtiyacımız olan soğutma sistemi vardır. Amortisör bu soğuk zincirin en büyük halkasını oluşturur. Amortisörde kullanılan kompresör yarı hermetik kompresördür. Genellikle iki kademeli kompresörler tercih edilir. Amortisör, asma ve zemine monte evaporatör seçenekleri sunar.

Erzincan Proses Soğutma Cihazları

Yerinde soğutma ekipmanları olarak da adlandırılan proses soğutma ekipmanları, kaliteli ürün ve gıda tüzüğü gerekliliklerine uygun olarak üretim alanlarında kullanılan çevresel bir soğutma ekipmanıdır. Tavana monte evaporatör kullanılması nedeniyle ürünün bakteri birikmesini ve insanların hava akımından olumsuz etkilenmesini önleyebilir. Kabin dış ünitesi işlevine sahiptir. Kondenser seçimi yine tropikal iklim bölgeleri için uygundur.

Erzincan Soğuk Oda Panelleri

Soğuk oda paneli, soğutma ekipmanının daha büyük bir rol oynamasına yardımcı olabilecek önemli bir yalıtım sistemidir. 0,50 mm'lik iki plaka arasına enjekte edilmiş 40-42 dansite poliüretandan oluşur. Kilitleme veya kilit açma seçenekleri sağlanmaktadır. Soğuk hava deposu levhası tüm binayı göstermesine rağmen yalıtım özelliğinden dolayı çok dikkatli ve detaylı araştırmalar sonucunda sonuca ulaşmıştır. Erzincan soğuk hava deposu üretimini yaptığı soğuk oda panelleri; en büyük kapasiteli soğutma ekipmanı olarak üretim sağlayabilir. Ancak büyük ebatta bir üretim yapsa bile panel yalıtımı iyi yapılmadığı sürece işletmenin enerji kaybı devam edecektir. Erzincan soğuk hava deposu ürünlerinin derecesine ve işletmenin teknik yapısına göre seçilen panel modüler bir özelliğe sahiptir. İşyerinin taşınması veya kapasite artışı durumunda demonte edilerek yeni yerine takılacaktır. Soğuk duruma göre donmuş haldeki panel yalıtımı farklı şekillerde tamamlanır. Soğuk hava depolarının vazgeçilmez yalıtım malzemelerinden biridir. Ayrıca soğuk oda panelleri, paslanmaz, polly, pvc, oluklu ve oluksuz ürün çeşitlerinden oluşur.