WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Çanakkale Soğuk Hava Deposu

Çanakkale bölgesinde yer almakta olan Çanakkale Soğuk Hava Deposu, endüstriyel soğutma hizmetlerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Büyük veya küçük ayırt etmeden birçok kurum için soğuk hava deposu kullanılabilir bir şekilde bulunmaktadır. Bu soğuk hava depolarının imalatı, kurulumu ve montajı ise çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu doğrultuda da Çanakkale bölgesinde oldukça yaygın bir şekilde soğuk hava deposu kullanımı görülmektedir. Soğuk hava depoları bozulabilir ürünlerin ömrünü uzatmak adına oldukça kullanışlı ve önemlidir. Bu açıdan da fazlasıyla büyük bir öneme sahiptir. Unlu mamuller yani halk arasında hamur işleri olarak geçen tüketim malzemeleri, medikal öneme sahip çeşitli materyaller erken bozulma riski alınmaması adına soğuk hava depolarında muhafaza edilmektedir. Bu sebeple de Çanakkale bölgesinde Çanakkale Soğuk Hava Deposu oldukça fazla bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun üretimini ve montajını yapan kurumlar ise kesintisiz bir şekilde teknik destek konusunda yardım sağlamaktadır.

Soğuk Hava Deposunun Kullanım Amacı Nedir?

Bu soru sürekli olarak sorulan ancak cevabı oldukça kolay bir sorudur. Soğuk hava depoları, muhafaza edilmesi istenilen ya da uzun süreli saklanması gerekli olan ürünlerin düşük sıcaklıklarda korunmasını sağlayan ya da direkt olarak dondurulmasını sağlayan bir çeşit üründür. Çanakkale Soğuk Hava Deposu ise uzun süreli bir şekilde ürünleri saklar ve saklanmak istenen ürünlere göre bir sıcaklık belirlenmesini sağlamaktadır. Bu dengeyi ise sıcaklık ve nem farkını minimal düzeylerde tutarak sağlamaktadır. Bu saklanan ürünlerin ise sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmadığı gibi aksine oldukça yararlı ürünlerdir. Dondurulmuş ürünlerin insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır. En uygun fiyatlara Çanakkale bölgesinde rahatlıkla soğuk hava depoları bulabilirsiniz. Sadece Çanakkale merkezde değil aynı zamanda ilçelerde de bu soğuk hava depolarının kullanımı sağlanmaktadır. Ürünlerin bozulmaması ve firmaların bu konularda zarar etmemesi için soğuk hava deposu kullanımı günümüzde bir çeşit mecburiyet haline gelmiştir.

Çanakkale Bölgesinde Hangi Çeşit Soğuk Hava Deposu Tipleri Bulunmaktadır?

Çanakkale Soğuk Hava Deposu, içerisinde birçok farklı türden malzemeyi ve ürünü saklama kapasitesine sahiptir. Bu ürünlerin saklanmasını sağlayan soğuk hava deposu tiplerine bakacak olursak:

·         Tavuk ve Et Odaları

·         Kesim Yapılan Yerler

·         Etlerin İşlendiği Alanlar

·         Pastane Odaları

·         Dondurulmuş Depolar

·         Hızlı Donmayı Sağlayan Depolar

·         Ultra Hızlı Soğutucu Özelliğine Sahip Odalar

·         Çeşitli Meyve Odaları

·         Kimyasal Ürünler İçin Kullanılan Soğuk Hava Depoları

·         Kuruyemişler için Kullanılan Soğuk Hava Depoları

·         Atmosfer Kontrolünü Sağlayan Soğuk Hava Depoları

·         Unlu Tüketim Malzemeleri İçin Hazırlanmış Soğuk Hava Depoları

·         Mantar ve Türevleri İçin Kullanılan Odalar

Gibi birçok farklı soğuk hava deposu tipleri mevcuttur. Muhafaza etmek istediğiniz ürüne göre hangi kullanımı yapacağınız tamamıyla size kalmış bir durumdur. Meyve ya da sebze muhafaza etmek istiyorsanız buna uygun bir soğuk hava deposu seçmek sizin için daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Aynı şekilde deniz ürünlerinin muhafaza edilebilmesi için şoklama tekniği kullanılan soğuk hava depoları tercih edilmelidir.

Soğuk Hava Deposu İmalatı Nasıl Yapılmaktadır?

Çanakkale Soğuk Hava Deposu, imalat kısmında da oldukça profesyonel kişilerle çalışarak en doğru, en kısa ve tamamıyla sorunsuz ürünleri tüketiciye sunabilmektedir. İnsanların ihtiyaçlarına oldukça iyi bir şekilde cevap verilmektedir. Bu sebeplerden ötürü de soğuk hava depoları imal edilirken şu hususlara oldukça dikkat edilmesi gerekir:

·         Depoya koymak istediğiniz ürünlerin ambalajları ve sahip olduğu özellikleri,

·         Soğuk hava deposunun nasıl doldurulacağı,

·         Evaporatörlerin diziliş şekilleri ve yapıları,

·         Evaporatörlerin yüzey sıcaklığı ile odanın kendi sıcaklığı arasında bulunan farkı,

·         Soğuk hava deposunun izolasyonunun nasıl sağlanacağı,

·         Soğuk hava deposunun içerisindeki havanın nasıl sirküle edikeceği,

·         Soğuk hava depolarının kapılarının ne sıklıkla açılacağı,

Gibi birçok farklı değişken bulunmaktadır. Bu sebeple de soğuk hava depoları imal edilmesi esnasında bu değişkenlerin tamamına dikkat edilmesi hem saklanan ürünün kaliteli bir şekilde kalması açısından, hem de kurumun kullandığı soğuk hava deposunun bozulmaması açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Çanakkale Soğuk Hava Deposu Fiyatları

Çanakkale Soğuk Hava Deposu, fiyatları da oldukça uygundur. Bu konuda bir yatırım yapmadan önce kesinlikle soğuk hava depoları konusunda profesyonelleşmiş bir kişiden veya kuruluştan yardım alınması gerekmektedir. Soğuk hava depolarına önemli miktarda bir mali yatırım yapılacağı için fiyatlar önemlidir. Bu depoların fiyatları, istenilen deponun büyüklüğü, yapısı ve niteliklerine göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden de nasıl bir soğuk hava deposu istenildiği net bir şekilde bilinmelidir. Aksi takdirde oldukça zararlı bir iş yapılmış olur. Başarılı bir proje yapmak istiyorsanız piyasanın sizden istediği arzları ve talepleri oldukça iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir. Tüm bunların ışığında soğuk hava deposunun içerisinde soğutulacak ürünün ne olduğu ve içerisine ne kadar ürün gireceği oldukça önem arz eder. Aynı zamanda bu ürünlerin soğuk hava depolarına hangi sıklıklara giriş ve çıkış yapacağı da fiyat konusunda farklılıklar göstermesine sebeptir. Tüm bu etkenler değerlendirildiği zamansa karşınıza satın almak istediğiniz soğuk hava deposuyla ilgili bir fiyat çıkacaktır.