WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Artvin Soğuk Hava Deposu

Artvin soğuk hava deposu, muhafaza edilecek olan ürünlerin doğal halini uzun süreli olarak korumanızı sağlar. Dünya genelinde kabul görmüş standartlar ve Avrupa standartlarının önem verdiği verimlilik ve enerji tasarrufu sağlanarak ürün tasarımı yapılır. Bu hassasiyet ile beraber endüstriyel soğutma cihazları için en önemli unsurlardan olan enerji tasarrufu ekonomik çözümlerle sunulur. Soğuk hava deposu projelerinde, muhafaza etmek istediğiniz ürünün analizi yapılır. Bu konuda deneyimli proje mühendisleri sayesinde üretim ekipleri ve montaj ekibi ürünü kontrol eder. Böylece kalite kontrol altında ürününüz teslim edilir.

Artvin Soğuk Hava Deposu Sistemleri

Artvin soğuk hava deposu sistemlerinde sıcak ortamlarda zarar görecek olan ya da bozulacak olan ürünlerin muhafazasının sağlanması ön görülür. Daha uzun süreli koruma için soğuk ortamda muhafaza uygulanır. Böylelikle ürünleriniz fire vermeden korunmuş olur. Bu depolar içerisinde 4 mevsim meyve ve sebzeler korunabilir. Bu ürünler içerisinde muz, limoni domates vb. birçok meyve ve sebze muhafaza edilebilir. Bunun yanı sıra kırmızı et ve beyaz etlerin muhafazası da sağlanır. Ancak ürün çeşidine göre sıcak hava deposunun sıcaklığı ayarlanmalıdır.

Soğuk Hava Deposu İçin Kullanılan Malzemeler

Soğuk Hava Deposu İçin Kullanılan Malzemeler

·         Panel

·         Soğuk Hava Deposu Kapısı

·         Aydınlatma lambası

·         Kompresör

·         Kondenser

·         Isı ayarlama termostatı

Şeklindedir.

Panel: Sac ve Poliüretan köpükle yapılan ısı yalıtım malzemelerinden biri olan panel, iki yüzü sac olup ortasında da köpük dolgulu olan duvarla birlikte çatı malzemesi olarak kullanılan yapılardan oluşur.

Kompresör: basınç ile soğutucu akışkan kondensöre gönderilir. Bu döngünün devamlı bir şekilde çalışmasını sağlayan motor, kompresördür.

Soğuk Hava deposu kapısı: panel kısmının dışında kalan diğer ürün de soğuk hava deposunun kapısıdır. Bu kapılar hava geçirmez olmakla birlikte; içerden ve dışardan kolay bir şekilde açılabilir kilitli olan kapılardan oluşur. Bunun yanı sıra kapı kenarları da esnek ve çok sağlam olmaktadır.

Aydınlatma Lambası: Soğuk odanın aydınlanmasını sağlayan sistemdir.

Kondenser: Akışkan gazı basın şeklinde yoğunlaştırır ve sıvı hale dönüştürür. Bu aşamada soğumuş olan sıvı da ortamda olan sıcaklığı içerisine çeker.

Isı ayarlama termostatı: derecenin istenilen dereceye getirilmesi ile oda ısısının ayarlanması sağlanır. Dijital termostatlarla çok kolay bir şekilde ısı ayarlaması yapılır.

Soğuk Hava Deposunun Çalışma Prensipleri ve İmalatı

Soğuk hava deposunun çalışma prensibi arasında kompresör tarafından basınçlanmakta olan soğutucu akışkanın yoğunlaştırıcısı tarafından soğutma işlemi yapılır. Aynı işlem sürekli olarak tekrarlanır. Artvin soğuk hava deposu imalatı için proje için yer tespiti yapılarak kullanım amaçları, istenilen büyüklük vb. gibi bilgiler elde edilir. Yapım aşamasında proje çizimi gerçekleştirilirken; cihaz seçiminde kullanım alanlar iyi bir şekilde düşünülür. Cihazlar buna göre seçilir. Motor, kapılar, dijital termostat, fan motoru, duvar içi paneller kaliteli malzemelerden seçilir. Yapılan fizibilite çalışmasından sonra zemin panelinin ayarları yapılır. Zemin izolasyonunda panel soğuk odaların boyutları ayarlanır. Ayrıca tüm işlemler standartlar çerçevesinde yapılır.