WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Muğla Soğuk Hava Deposu

Muğla soğuk hava deposu, Muğla gibi sıcak yerlerden oldukça önemlidir. Özellikle yaz mevsiminde artan hava sıcaklıklarından ötürü, soğuk hava depoları ön plana çıkmaktadır. Bu soğuk hava depolarının en önemli yanı ise; içerisine konulan ürünleri uzunca bir süre bozulmadan muhafaza etmesidir.  Muğla’da bulunan soğuk hava depoları, endüstriyel soğutma sektöründe oldukça ön plana çıkmaktadır. Soğutma makineleri ve bu makinelerin ihracatı konusunda ülkemizi başarıyla temsil eden şirketlere sahiplerdir. 2008 yılından bu yana Muğla’da yoğun bir şekilde kullanılan soğuk hava depoları, günümüzde de aynı hızda kullanılmaya devam etmektedir.

Muğla Soğuk Hava Deposunun Özellikleri

Muğla soğuk hava deposu, yiyeceklerin, gıdaların veya içeceklerin kullanım ömrünü uzatmak ve gıda imalatı yaparken ürün sıcaklıklarını düşürmek adına tasarlanmış soğutucu sistemlerdir. Çatısı ve duvarları genel olarak köpük dolgulu panellerden oluşmaktadır. Bunun bu şekilde yapılmasının en büyük sebebi ise içerideki ısının dışarıdaki ısıyla birleşmesinin önüne geçmektir. Ayrıca bu soğutma sistemleri amonyaklı veya freonlu olarak karşımıza çıkmaktadır. Muğla soğuk hava deposu gibi soğuk hava depolarında soğutma işlemlerini sağlayan makineler, odanın içerisinde ve odanın dışarısında olmak üzere iki ayrı üniteden oluşmaktadır.

Soğu Hava Deposu Çeşitleri Nelerdir?

Tüm gıda ürünlerinin, çeşit çeşit soğuk depolama özellikleri bulunmaktadır. Minimum düzeyde ürün kaybı yaşanması, ürünlerin ilk günkü gibi taze olması ve ürünlerin uzun süreli bir şekilde muhafaza edilmesine göre Muğla soğuk hava deposu gibi ürünlerin doğru şekilde depolanması gerekmektedir. Peki, çeşitlerine göre soğuk hava depoları nasıldır? Teker teker bakalım;

1 - Patates soğuk hava deposu

2 - Soğan soğuk hava deposu

3 - Kırmızı et soğuk hava deposu

4 - Balık ve su ürünleri soğuk hava deposu

5 - Kanatlı hayvan soğuk hava deposu

6 - Unlu mamuller soğuk hava deposu

7 - Süt ve süt ürünleri soğuk hava deposu

8 - Elma soğuk hava deposu

9 - Üzüm soğuk hava deposu

10 - Narenciye soğuk hava deposu

11 - Mango soğuk hava deposu

12 - Armut soğuk hava deposu

13 - Muz soğuk hava deposu

Gibi soğuk hava depoları vardır. Özellikle Muğla gibi yazları çok sıcak ve bunaltıcı geçen yerlerde soğuk hava depolarına mutlaka ihtiyaç duyulmaktadır.

Muğla Soğuk Hava Deposu Fiyatları

Muğla soğuk hava deposu fiyatları bu konuda yatırım yapmak isteyenlerin merakla araştırdığı bir durumdur.  Bu konuda yatırım yapmak isteyen birisinin dikkat etmesi gereken çok unsur bulunmaktadır. Bu unsurların en önemlisi ise maliyettir. Soğuk hava deposunun fiyatları soğuk hava deposunu oluşturacak ekipmanların kalitesine ve kapasitesine göre çeşitlilik göstermektedir. Bu sebepten ötürü ilk olarak soğuk hava deposunun hangi malzemeyi muhafaza etmek için kullanılacağı ve içeri giriş çıkışların ne sıklıkla olacağı bilinmelidir. Aynı zamanda soğutulacak ürünün miktarı da önem taşımaktadır. Bahsettiğimiz bu durumların belirlenmesinden sonra, bu durumları göz önüne alarak ve kendi bütçenize göre Muğla’dan bir soğuk hava deposu satın alabilirsiniz.