WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Aydın Soğuk Hava Deposu

Soğuk hava deposu ürünlerin bozulmaması depo ömrünün uzaması için önemli bir üründür. Genellikle tarımsal ürünler, su ürünleri, unlu mamuller ya da medikal ürünler gibi hemen bozulma riski taşıyan malzemelerin kullanımına kadar korunmasını sağlamak gerekir. Aydın soğuk hava deposu ile soğutma sistemlerinizi kurabilirsiniz. Soğuk hava depoları ürüne göre kullanılmalıdır. Bu durum oldukça önemlidir. Ürünlerin hepsi birbirinden farklı özellikler gösterirken, yetişme zamanları dahi birbirinden farklı iken aynı koşullarda saklanabilme olasılığı yoktur. Ürünlerinizin zarar görmemesini, enzimlerini en az seviyede kaybetmesini ve hala taze bir şekilde kalabilmesini istiyorsanız o zaman soğuk hava deposu kullanabilirsiniz. Bu sayede tüm istekleriniz yerine gelecektir. Aydın soğuk hava deposu olarak bünyemiz de pek çok ürün için özel tasarlamış ürünlerin özellikleri ile birebir uygun soğuk hava depoları yer almaktadır.

Aydın soğuk hava deposu üretimi içerisinde geniş soğuk hava deposu çeşitleri bulundurmaktadır. Yalnızca tek bir ürün için kullanılması gereken depo kullanımı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. En kaliteli soğuk hava deposu aydın soğuk hava deposunda sizinle.

Soğuk Hava Deposu Nedir?

Soğuk hava deposu korunması istenilen malzemelerin soğuk bir ortamda ya da donabileceği bir ortamda korunmasını sağlayan bir üründür. Soğuk hava deposu üretimi esnasında özel malzemeler yardımı ile yalıtımın en kalitesini oluşturmak ister. Bu yalıtım avantajından kaynaklı pek çok alanda kullanımı söz konusu olmaktadır.  Soğuk hava depolarının tasarımında amaç ürüne göre bir sıcaklık ayarı oluşturmaktır. Ürünün nem dengesini korumaktır. Bu sayede ürünün enzimleri yok olmayacaktır. Bu şekilde ürünler uzun süre boyunca saklanabilmektedir. Uygun koşullarda muhafaza edilmesi ürüne herhangi bir zarar oluşturmayacaktır. Bu sayede bir kış sebzesini yazın yiyebilirsiniz. Soğuk hava deposunu kullanan kişiler genel olarak ürünlerin saklanması anlamında oldukça avantajlı özellikler kazanmış olmaktadır. Ayrıca depolama alanında ürün herhangi bir şekilde zarar görmeyecek ortamda bırakılmalıdır. Ürüne zarar verilecek ortamda bırakılması soğuk hava deposu ile ilgili bir durum değildir.  Aydın soğuk hava deposu uygun seçim sonucunda ürüne göre alınmalıdır. Ürüne göre kullandığınız soğuk hava deposu ile yukarıda bahsedilen pek çok avantajdan %100 memnun kalmış olursunuz.  Doğru ürün ve depo bağlantısı için danışmanlardan destek almanız oldukça mantıklıdır.

Aydın bölgesi için uygun Soğuk Hava Depo Tipleri Nelerdir?

Aydın soğuk hava deposu genel olarak bünyesinde her bireye uygun olan soğuk hava deposu ürünlerini taşıyor olsa da ekstra olarak özel kullanım alanı olan soğuk hava deposu da bünyesinde bulunmaktadır. Soğuk hava deposu kendi içerisinde bazı özelliklerine ya da ürünlere göre farklı tasarım ve amaç için üretilmiştir.   Aydın soğuk hava depo tipleri şu şekilde sıralanabilir;

1- Et ve tavuk için

2- Sebze için

3- Kesimhaneler için

4- Et işleme tesisleri için

5- Pastane odaları için

6- Hızlı donma için

7- Dondurulmuş depo odaları

8- Muz sararma odaları

9- Ultra hızlı soğutma odaları

10- Dondurma depolama odaları

11- Elma depolama

12- Mantarlar için soğuk hava depoları

13- Kimyasal ürünler için soğuk hava depoları

14- Unlu mamüller için soğuk hava depoları

15- Meyveler için

16- Kuru yemiş için

17- Atmosfer kontrollü soğuk odalar

18- Kestane için soğuk hava depoları

Şeklinde oldukça çeşitli soğuk hava depoları yer almaktadır. Kullanacağını soğuk hava deposu hangi ürün için geçerli ise ona uygun olanını almanız sizin için doğru bir alışveriş yöntemi olacaktır. Bu sayede ürünlere uygun sıcaklık veren Aydın soğuk hava deposu kullanmış olacaksınız.

Aydın Donuk Ürün Muhafaza Depoları

Donmuş ürün için kullanılan Aydın donuk ürün muhafaza deposu vardır. Bu depoda şoklama yöntemi ile az bir sürede -18 dereceye kadar düşürülmesi gerçekleşmektedir. Kalınlıkları genel olarak 120 mm ile 150 mm arasındadır. Bu depolar -15 derece ile -25 derece arasına kadar düşebilir. Poliüreten sandviç panel ile izolasyon sağlanmaktadır.  Depo tiplerinin birbirinden farklı tasarımları olduğunu ve amaçlarının farklı olabileceğini yukarda söylemiştik. Tam da bu noktada karşımıza donuk ürün muhafaza depoları çıkmaktadır. Ayrıca depo içerisinde saklanmak istenen ürün süreleri ürün niteliğine göre değişiklikler gösterebilir. Soğuk hava deposuna konulan ürünün depolama sıcaklığına dikkat edilmelidir. Eğer uygun sıcaklık olmazsa bu durumda ürün bozulma gösterebilir. Uzun süre saklanması istenilen ürünlere uygun olan soğuk hava deposu tercihi oldukça önemlidir. Aydın soğuk hava deposu içerisinde kendinize uygun olan donuk ürün muhafaza depolarını bulabilirsiniz. En kısa zamanda bizimle iletişime geçin.

Aydın Şoklama Depoları

Aydın şoklama deposu genel olarak gıda ürünleri için kullanılmaktadır. Kışın çıkan bir sebze muhafaza edilerek yazın kullanılabilirken, yazın çıkan bir sebze de yine muhafaza edilerek kışın kullanılabilmektedir. Bu oldukça önemli bir avantajdır. Her zaman sabit ürünle çalışmak zorunda olan bir firma olsanız ürününüz yalnızca kış aylarında çıkıyorsa bu durumda sizin hizmet verme zamanınızda kış ayları olacaktır. Yaz ayları geldiğinde ürünü bulamayacaksınız. Bulsanız dahi içerisinde oldukça fazla kimyasal madde barındırmış olacaktır.  Yalnızca sebze değil meyveler içinde geçerlidir. Ürünlerin uzun süre boyunca saklanmasını istiyorsanız -18 derece de saklamanız tavsiye edilmektedir. Ürünlerin çekirdek sıcaklığı genel olarak -18 derece düşmektedir. Bu soğuk hava depoları 200 mm kalınlığındadır. Poliüreten sandviç paneli ile yine izolasyon sağlamaktadır. Aydın soğuk hava deposu çeşidi olan şoklama depolarında çift kademe yani yarı hermetik cihazlar kullanılmaktadır. Bunlar ile şoklama işlemi gerçekleştirilir. Bu depoların sıcaklık aralığı -35 derece ile -40 derece arasına kadar düşebilir. Amaç ürünü en iyi şekilde ve en uzun sürede saklamaktır.