WhatsApp
TR   |   EN
  Whatsapp Destek
  +90 212 234 39 86
BLOG
Diğer Blog Yazıları
Afyonkarahisar Soğuk Hava Deposu

Afyonkarahisar soğuk hava deposu hayvansal ve tarımsal gıdaların uygun sıcaklık koşulları içinde uzun süre korunabilmesi için oluşması gereken yalıtımı sağlamaktadır. İzole edilip de inşa edilen depolardır. Farklı çeşitleri vardır. Bu çeşitler şu şekilde sıralanabilir;

1. Soğutucu çeşidi

2. Sandviç panel çeşidi

3. Soğuk oda paneli çeşidi

4. Oluklu panel çeşidi

5. Düz panel çeşidi

6. Zemin paneli çeşidi

7. Soğuk oda kapısı çeşidi

Soğuk hava deposu çeşitleri bazında bakıldığında bunlar sıralanabilmektedir. Bir genelleme yapıldığında poliüretan sandviç paneller ile izolasyon işlemi gerçekleşmektedir. Cihazlar içerisine hermetik ya da yarı hermetik soğutma cihazları ile monte edilen evaparotörler ile soğutma işlemi gerçekleşir. Depo sıcaklığı düşürülmesi soğutma cihazının kapasitesi ile bağlı bir mekanizma oluşturmuştur. Ülkemiz içerisinde soğuk hava depoları pek çok faaliyet için kullanılmaktadır. Yalıtımları paslanmaz ve antibakteriyel panel ile sağlandığından dolayı sağlık sektöründe de ilaç depolama ya da aşı depolama gibi alanlar kullanılabilir. Afyonkarahisar soğuk hava deposu da pek çok alternatif alanda geniş kapsamlı hizmet sunmaktadır.

Afyonkarahisar Soğuk Hava Depoları Sıcaklıkları

Afyonkarahisar soğuk hava depoları sıcaklık bakımından çeşitlilik göstermektedir. Bu sıcaklık içersine konulacak olan ürüne göre belirlenmelidir. Bu sıcaklık ürünlerin saklanma koşullarına göre ayarlanır. Soğuk hava depoları tek bölümden ya da fazla bölümden oluşabilir. Fazla bölümlerin sıcaklık değerleri birbirinden farklıdır. Bu sayede tek bir soğuk hava deposunda birden fazla ürün muhafaza edilebilir. Ürüne uygun olan soğuk hava deposu kullanmamanız durumunda ürünün saklanma koşullarında olumsuz yönde etkiler görünmeye başlayacaktır. Mesela et saklamak istiyorsanız buna ait değil de herhangi bir sebzeye ait alternatif bir soğuk hava deposu alırsanız etlerinizin bozulma riski oluşabilir. Bundan dolayı soğuk hava deposu sıcaklıkları oldukça önemlidir.

Afyonkarahisar Serin Muhafaza Depoları

Afyonkarahisar serin muhafaza depoları merkezinde imalat edilmektedir. Soğuk hava depoları yaz sıcaklarında erime gösteren ürünlerin rahat bir şekilde işlenebilmesi ya da paketlenebilmesi amacıyla tesis edilen depolardır. Bunun dışında sanayilerin farklı alanlarında kullanılmakta olan kimyasal maddelerin muhafaza edilmesi için de tercih edilmektedir. 60 mm kalınlığında poliüretan sandviç panel ile izolasyon sağlanmaktadır. +18 derece sıcaklık sağlamaktadır. Çift rejimli cihaz kullanımı ile yazın soğutma kışın ısıtma işlemi sağlayabilir. Her ürün kendi sıcaklığı altında saklanmalıdır. Bundan dolayı soğuk hava depoları başlığı altında olan serin muhafaza depoları almadan önce hangi ürün ile uyumlu olduğunu öğrenmeniz hem ürün için hem de sizin maddi yönünüz için en iyisi olacaktır.

Afyonkarahisar Soğuk Muhafaza Depoları

Afyonkarahisar soğuk muhafaza depoları +4 derece ile 0 derece sıcaklık sağlayan depoların izolasyonunu  yapmaktadır. 80 mm kalınlığı bulunmaktadır.  İzolasyon işlemi için poliüretan sandviç paneli kullanılmaktadır, bu sayede de uygun alan paneller ile sağlanmaktadır. Oluşan son teknolojik alete ise  soğuk muhafaza depoları denmektedir. En yaygın şekilde tercih edilen soğuk muhafaza depolarıdır. Soğuk muhafaza ihtiyaç duyulan bütün işlenmiş gıdaları muhafaza edebilir. İşlenmiş olan gıdalarda bakteri üremesine engel olabilirler. Enzim aktivitesi sağlayabilirler. Oksidasyonu düşürebilirler. Genel olarak taze süt ve süt ürünler, et, taze deniz ürünleri saklanması için tercih edilir. bütün bu özellikleri, avantajları ile sık kullanım alanında olmasına kimse şaşırmamaktadır. Siz de soğuk hava deposu çeşitleri içerisinden soğuk muhafaza deposu almak istiyorsanız afyonkarahisar soğuk hava deposu ile iletişime geçebilirsiniz.

Afyonkarahisar  Yaş Sebze Ve Meyve Depoları

Afyonkarahisar Yaş sebze ve meyve depoları -10 derece ile +16 derece arasında sıcaklık değeri ile saklama alana oluşturmayı sağlamaktadır. 80 mm kalınlığı vardır. Tıpkı soğuk muhafaza depolarında olduğu gibi poliüretan sandviç panel ile izolasyonu sağlanır. Kullanılacak olan meyve ya da sebzenin sıcaklık aralığı ne ise o aralığa getirebilirsiniz. Yaş meyve ve sebze depoları yalnızca soğutma sistemi kurulması ve muhafaza işleminin devam etmesi ile koruma sağlamaz. Bunun yanında meyve ve sebzeler hasat edildikten sonra taze bir şekilde yine depolarda saklanabilir. Enzimlerini öldürmeden dolap içerisinde saklama işlemi gerçekleştirilecektir. Sıcaklık aralığını siz belirleyip ürünleri saklayabilirsiniz. Sağlık açısından daha kullanışlı meyve ve sebze tüketimine önem veriyorsanız tercih etmeniz gereken soğuk hava deposu çeşidi yaş meyve ve sebze depoları yönünde olmalıdır. Mevsimi olmasa dahi dışarıdan daha sağlıksız ürünler almak yerine bu yöntem ile kendinizi daha iyi besleyebilirsiniz. En çok tüketim ürünü ile çalışma gösteriyorsanız bu ürünün yaz kış demeden sizinle olması gerekir. Bunu asla unutmamalısınız.

Afyonkarahisar Soğuk Hava Deposu Fiyatı

Afyonkarahisar soğuk hava deposu fiyatı, soğuk hava deposu almak isteyen pek çok kişinin asıl merak ettiği soru olmaktadır. Aslında dikkat edilmesi gereken durum ürün ve deponun uyumlu olabilme durumudur.Soğuk hava deposu almadan önce muhakkak bir danışman ile görüşmelisiniz. Profesyonel danışman belirleyip ürünleriniz saklama şartlarınız gibi detayları konuşmalısınız. Bu detaylar arasında önemli olan başka bir hususta soğuk hava deposu fiyatı olmaktadır. Değişkenlik gösteren fiyat aralıkları ile belirlediğiniz soğuk hava deposu fiyatına soğuk hava deposu danışmanının kontrolden geçmesi gereklidir. Ekipmanların kalitesi ya da kapasitesi ile fiyat aralığı değişir. Kalite oranı arttıkça soğuk hava deposu fiyatı da artacaktır. Önemli olan kendi ürünlerinizi bozmadan saklayabileceğiniz doğru depoyu bulabilmektedir. Bütün özellikleri düşünmeli ve buna bağlı olarak almaya karar vermelisiniz. Almaya karar verdikten sonra da kendi bütçenize uygun olan en kaliteli afyonkarahisar soğuk hava deposu ile kendinize yatırım sağlayabilirsiniz. Ürünlerin doğru koşullar eşliğinde saklanmış olması oldukça etkili bir kazançtır. Özelikle işleri sabit olan ve tüketim ürünleri ile çalışan kişiler için önerilmektedir.